Na Bilom Brigu Prva liga

Košarkaši Diadore će u srijedu, 28.11. u Kupu Krešimira Ćosića dočekati vodeću momčad hrvatske Prve lige - Jazine Arbanasi. Gradski rivali igraju sjajno te su trenutno na omjeru od sedam pobjeda i jednog poraza uz čak šest uzastopnih slavlja s uvjerljivom koš razlikom +122, što je daleko najviše u ligi.

Josip Mrkić zna da je pritisak na strani igrača Jazina i da pred njegovim suigračima stoji istovremeno najlakši i najteži zadatak - bez grča pokazati što znaju protiv najbolje momčadi s kojom su se Entuzijasti u službenom natjecateljskom dijelu dosad susreli: "Moramo odigrati bolje nego ikada prije. Obrana treba biti na višoj razini, a značaj utakmice u Krešinom kupu nas ne smije sputati. Atmosfera će na našem terenu biti zasigurno bolja nego na svim susretima dosad, pogotovo zbog naših dobrih igara i rezultata u zadnje vrijeme. Svakom smo utakmicom sve bolji, sve iskusniji, a premda su oni favoriti, mi već s ovim nastupom imamo veliki rezultat iza sebe i pokušat ćemo uživati u našoj igri. Dobro smo odradili ovaj i prethodni tjedan, maksimalno koliko smo mogli i spremni čekamo Jazine."


Jazine predvodi odlični Amerikanac Preston Bungei s 19.6 poena i 10.9 skokova. Kako njega zaustaviti?

"Mislim da je cijela momčad Jazina dobra, a sigurno da je Preston jedan od lidera. Mi ćemo se za njega pripremiti kao i za ostatak ekipe - što je bolje moguće, i jednostavno dati sve od sebe da se prezentiramo našoj publici u što boljem svjetlu", zaključio je Mrkić. Utakmica u dvorani Osnovne škole Zadarski otoci je na rasporedu u srijedu u 21 sat. Ulaz je slobodan a za sve one koji nisu u mogućnosti doći, osigurali smo prijenos putem našeg YouTube kanala.


Josip Mrkić i Leon Mikić

91 views
logo diadora.png
0
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon